Blog

ČSOB Pojišťovna bloguje

Poradíme vám, co a jak se vám vyplatí pojistit a dozvíte se tu víc i o nás – lidech, kteří vás pojišťují.

Užijte si poslední zimní lyžovačku sladěnou do nejmenšího detailu. Víme, jak na to.

Nebe ovládla dokonale azurová modř, sluneční paprsky se zrcadlí v upraveném manšestru na sjezdovce a teploty lehce pod nulou umožňují vytvořit si ještě ty nejlepší sportovní zážitky. Tak vzhůru do lyžáků a využijte poslední sníh na maximum. Pokud tápete, na kterou sjezdovku se vydat nebo kde po lyžování složit hlavu, budou se vám hodit tipy, které vás zaručeně inspirují.

Pokračovat ve čtení

Registrace vozidla 2024: Jak na přihlášení auta?

Pokud jste koupili nové auto, jakožto jeho novému majiteli vám vzniká povinnost ho přihlásit do registru vozidel. Přihlášení vozidla může proběhnout na kterémkoliv odboru dopravy obecního úřadu obce s rozšířenou působností. Co všechno k tomu budete potřebovat a kolik vás bude registrace vozidla stát?

Pokračovat ve čtení

Přepis auta 2024: Co je k němu potřeba?

Převod auta je dnes mnohem jednodušší. Odhlášení starého i přihlášení nového majitele provedete jako jeden úkon na kterémkoliv obecním úřadě obce s rozšířenou působností. Přepis vozidla upravuje zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích.

Pokračovat ve čtení

Ferraty: Co to je a kam se na ně vydat?

Hezké počasí přeje horským túrám, trekům a dalším horským aktivitám. Mezi ně jistě patří i zdolávání ferrat. Jejich náročnost je od těch nejlehčích, které zvládnou i děti až po nejtěžší, určené pro opravdu zkušené mazáky. Co přesně ferrata je, kde je najdete a jaké vybavení budete potřebovat?

Pokračovat ve čtení

Konec velkých technických průkazů

V rámci novely zákona o provozu na pozemních komunikacích č. 271/2023 Sb., který nahrazuje zákon č. 361/2000 Sb., nebude od 1. 1. 2024 pro nová vozidla vydáván velký technický průkaz. U vozidel registrovaných před tímto datem bude velký technický průkaz odebírán a nahrazován inovovaným „malým techničákem“ neboli osvědčením o registraci vozidla.  

Pokračovat ve čtení

Vlhkost v bytě: Vše, co byste měli vědět

Vlhkost v bytě je častým problémem, který může mít negativní vliv na váš domov i na vaše zdraví. Příčin nadměrné vlhkosti je mnoho, od páry z kuchyně až po špatnou izolaci bytu či domu. Jak problém s nadměrnou vlhkostí řešit a jaká by měla být optimální vlhkost vzduchu v bytě a domě?

Pokračovat ve čtení