ČSOB Pojišťovna finalizuje architektonickou soutěž nové budovy

angle-left null ČSOB Pojišťovna finalizuje architektonickou soutěž nové budovy

ČSOB Pojišťovna finalizuje architektonickou soutěž nové budovy

ČSOB Pojišťovna nadále pokračuje v přípravách na výstavbu nové budovy v Pardubicích. V lokalitě bývalé Prokopky na Palackého třídě vybuduje moderní administrativní centrum své společnosti, do kterého se nastěhují všichni její pardubičtí zaměstnanci, kteří jsou nyní rozptýleni ve třech různých budovách po městě. V druhé polovině tohoto roku dokonce ČSOB Pojišťovna odhalí své plány na její podobu široké veřejnosti. Koncept nové budovy počítá s využitelností jen pro potřeby skupiny ČSOB. Informace zmíněné v článku MF Dnes ze dne 11. 6. v mutaci pro Pardubický kraj na straně 15 nejsou pravdivé a ani nejsou vzhledem k aktuálně připravovaným plánům budovy možné.

Se sdílením nové budovy s nějakým větším subjektem projekt nikdy nepočítal. „Stavíme moderní a ekologicky šetrnou budovu, která je kapacitně nastavená čistě pro potřeby skupiny ČSOB a věříme, že se v ní našim zaměstnancům bude příjemně pracovat. V této budově plánujeme jen některé menší prostory v přízemí využitelné k externímu pronájmu pro menší firmy z oblasti služeb. Věříme, že podoba nové budovy širokou veřejnost potěší a bude patřit k architektonicky povedeným v této metropoli. V rámci připrav nové budovy jsme nejednali s nikým o sdílení či pronájmu části kancelářských prostor a ani to neplánujeme,“ uvedl generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jiří Střelický.

O svém záměru postavit svou novou budovu v areálu bývalé Prokopky informovala ČSOB Pojišťovna v závěru roku 2017. Nová budova pojme přibližně 850 pracovníků a bude disponovat dostatkem parkovacích míst. „Pokud půjde vše podle plánů, měli bychom s výstavbou nové budovy začít v roce 2021 a přibližně o dva roky déle se stěhovat,“ nastínil stavební plány ČSOB Pojišťovny Jiří Střelický.

ČSOB Pojišťovna koupila pozemek bývalé Prokopky o rozloze přibližně 52 tisíc metrů čtverečních. „Předpokládáme, že využijeme jen část pozemku a zbytek prodáme, ale již v souladu s předem určeného architektonického konceptu, který by měl přirozeně kombinovat kancelářské prostory, rezidenční bydlení a zeleň,“ uzavřel Jiří Střelický.