Obrázek pozadí

• ČSOB Pojišťovna uvádí na trh nové cestovní pojištění Atlas

ČSOB Pojišťovna uvádí na trh nové cestovní pojištění Atlas, které je špičkové svým rozsahem pojistného krytí i limity plnění. Navíc nabízí asistenční služby k vozidlu a pojištění domácnosti po dobu, kdy se chceme bezstarostně oddávat relaxaci v zahraničí.

• ČSOB Pojišťovna uvádí na trh pojištění Náš domov

ČSOB Pojišťovna uvádí od 1. června 2015 na trh nové pojištění staveb a domácností Náš domov, které poskytuje klientovi široký rozsah krytí rizik v třech různých variantách a volitelná připojištění.

• Novým šéfem ČSOB Pojišťovny bude Vladimír Bezděk

S platností od 1. července 2015 se stává novým generálním ředitelem ČSOB Pojišťovny pan Vladimír Bezděk. V pozici šéfa jedné z největších pojišťoven na českém trhu nahradí pana Jeroena van Leeuwena, který odešel po vzájemné dohodě s vedením skupiny KBC, která pojišťovnu v ČR vlastní, z čela společnosti k 30. březnu 2015.

• Velikonoce jsou tu, pozor na opilé řidiče, ale i cyklisty a chodce

Nejen malovaná vajíčka, pomlázka zdobená pentličkami, ale i alkohol je v Čechách běžnou součástí oslav velikonočních svátků. Neměl by však být součástí silničního provozu. Bohužel, jak potvrzují statistiky ČSOB Pojišťovny i Policie České republiky, riziko střetu s opilým řidičem nebo i cyklistou či chodcem o Velikonocích pravidelně prudce narůstá.

• ČSOB Pojišťovna jako první přichází s havarijním pojištěním dronů

Ještě před dvěma až třemi lety jich „pracovalo“ v České republice jen několik kusů, dnes už jich je registrováno v evidenci Úřadu pro civilní letectví téměř 70. Řeč je o bezpilotních letadlech neboli dronech, které se stávají stále oblíbenějším nástrojem při mapování těžko dostupných terénů, při bezpečnostním monitorování rozsáhlých areálů či při komerčním filmování. A jako takové musí mít tzv. povinné ručení, stejně jako například automobily. To už některé pojišťovny v ČR nabízejí, ČSOB Pojišťovna je však první, která nabízí i havarijní pojištění těchto strojů.

• Chalupáři se vrací. Často na ně čeká nepříjemné překvapení

Počasí už tu a tam poodhalí jarní tvář a tak řada chatařů a chalupářů opět vyráží na první návštěvy nebo spíš kontroly svých víkendových a prázdninových sídel. Často na ně ale čeká nepříjemné překvapení v podobě vyloupené nebo vandalem poničené nemovitosti. Mimo hlavní sezonu se totiž chaty a chalupy stávají častěji terčem zlodějů.

• ČSOB Pojišťovna přináší novinku – pojištění právní ochrany

ČSOB Pojišťovna vstupuje od března 2015 na trh s novým pojištěním právní ochrany, které poskytuje klientovi právní pomoc a hradí za něj například náklady na advokáta či na soudní řízení. Nový produkt lze díky novému bankopojišťovacímu modelu pořídit nejen v ČSOB Pojišťovně, ale i v pobočkové síti ČSOB.

• Šest nejčastějších úrazů v zimě

Vypadá to, že letošní zima se konečně trvaleji usadila na našich horách a v období od února do března – tzv. jarních prázdnin – do nich vyrazí značná část lidí z České republiky. Ale pozor! Právě v tomto období prudce stoupá pravděpodobnost vzniku úrazu. ČSOB Pojišťovna sestavila podle svých statistik žebříček šesti nejčastějších úrazů, na něž by si lidé měli dávat obzvlášť pozor. Přikládáme i základní pravidla prevence, jak takovým úrazům nejlépe předcházet.

• ČSOB Pojišťovna loni vytvořila zisk 746 milionů korun

ČSOB Pojišťovna vytvořila v roce 2014 čistý zisk ve výši 746 milionů korun, což je o 111 milionů korun více než v roce 2013. Meziročního nárůstu ve výsledku hospodaření dosáhla společnost především díky výraznému nárůstu v oblasti pojištění vozidel, úspěchu mladých produktů Naše odpovědnost a Rento a „klidnému" roku z hlediska živelných událostí. V předepsaném pojistném, které je hlavním ukazatelem obchodního výsledku, ČSOB Pojišťovna v roce 2014 dosáhla (podle metodiky ČAP) stejného výsledku jako v roce 2013, a to 7,4 miliardy korun.

• V roce 2014 nejčastěji způsobovali nehody řidiči z Ostravy a Prahy

S největším procentem zaviněných nehod stanuli v čele tradičního žebříčku ČSOB Pojišťovny podle okresů za uplynulý rok 2014 motoristé z Ostravy a Prahy. Na opačném pólu tabulky figurují řidiči z okresů Jeseník, Rychnov nad Kněžnou a Pelhřimov. Vyplývá to z ČSOBP Indexu, kterým ČSOB Pojišťovna dlouhodobě sleduje, jak se liší frekvence pojistných událostí z povinného ručení u řidičů osobních aut z jednotlivých okresů republiky.