Obrázek pozadí

• Šest nejčastějších úrazů v zimě

Vypadá to, že letošní zima se konečně trvaleji usadila na našich horách a v období od února do března – tzv. jarních prázdnin – do nich vyrazí značná část lidí z České republiky. Ale pozor! Právě v tomto období prudce stoupá pravděpodobnost vzniku úrazu. ČSOB Pojišťovna sestavila podle svých statistik žebříček šesti nejčastějších úrazů, na něž by si lidé měli dávat obzvlášť pozor. Přikládáme i základní pravidla prevence, jak takovým úrazům nejlépe předcházet.

• ČSOB Pojišťovna loni vytvořila zisk 746 milionů korun

ČSOB Pojišťovna vytvořila v roce 2014 čistý zisk ve výši 746 milionů korun, což je o 111 milionů korun více než v roce 2013. Meziročního nárůstu ve výsledku hospodaření dosáhla společnost především díky výraznému nárůstu v oblasti pojištění vozidel, úspěchu mladých produktů Naše odpovědnost a Rento a „klidnému" roku z hlediska živelných událostí. V předepsaném pojistném, které je hlavním ukazatelem obchodního výsledku, ČSOB Pojišťovna v roce 2014 dosáhla (podle metodiky ČAP) stejného výsledku jako v roce 2013, a to 7,4 miliardy korun.

• V roce 2014 nejčastěji způsobovali nehody řidiči z Ostravy a Prahy

S největším procentem zaviněných nehod stanuli v čele tradičního žebříčku ČSOB Pojišťovny podle okresů za uplynulý rok 2014 motoristé z Ostravy a Prahy. Na opačném pólu tabulky figurují řidiči z okresů Jeseník, Rychnov nad Kněžnou a Pelhřimov. Vyplývá to z ČSOBP Indexu, kterým ČSOB Pojišťovna dlouhodobě sleduje, jak se liší frekvence pojistných událostí z povinného ručení u řidičů osobních aut z jednotlivých okresů republiky.

• Uzavřít pojistnou smlouvu bez papíru? V ČSOB Pojišťovně je to možné.

Je to jednoduché, klient přijde na pobočku ČSOB Pojišťovny a za pár minut odchází pojištěn bez jediného papíru. Veškeré formality byly vyřízeny elektronicky a dokonce i jeho podpis byl zaznamenán elektronicky (tzv. biometrický podpis), přičemž pro klienta to bylo stejně snadné, jako by se podepsal na papír. Jen v tomto případě papír nahrazuje obrazovka tabletu. A kde jsou ty smlouvy? Ty už má v době odchodu z pobočky dávno u sebe doma v počítači.

• ČSOB Pojišťovna spouští novou reklamní kampaň: „Pojištění je dobrá rada“

Novou reklamní kampaň s podtitulem „Pojištění je dobrá rada" spouští od 1. září 2014 ČSOB Pojišťovna. Kampaň se objeví na televizních obrazovkách, billboardech, v tisku a byla vytvořena i speciální webová stránka. Po prodejní stránce se kampaň zaměří především na podporu životního pojištění a pojištění majetku a odpovědnosti. Po dobu trvání kampaně je její součástí i akční nabídka pro klienty v podobě dárků za sjednání smlouvy, kterými jsou osvětlení na kolo a poukaz na roční cestovní pojištění.

• Dušan Quis ředitelem Divize obchodní ČSOB Pojišťovny

S platností od 1. srpna 2014 se stane pan Dušan Quis novým ředitelem obchodní divize ČSOB Pojišťovny. Tato pozice nebyla obsazena od 5. března 2013, kdy z ní odešel pan Petr Beneš. V tomto meziobdobí byl obchod ČSOB Pojišťovny řízen přímo předsedou představenstva ČSOB Pojišťovny Jeroenem van Leeuwenem. Dušan Quis se po získání všech regulatorních povolení stane členem představenstva ČSOB Pojišťovny.

• Velikonoce jsou tu, pozor na opilé řidiče, ale i cyklisty a chodce

Nejen malovaná vajíčka, pomlázka zdobená pentličkami, ale i alkohol je u nás běžnou součástí oslav velikonočních svátků. Neměl by však být součástí silničního provozu. Bohužel, jak potvrzují statistiky ČSOB Pojišťovny i Policie České republiky, riziko střetu s opilým řidičem nebo i cyklistou či chodcem o Velikonocích pravidelně prudce narůstá.

• Inovativní přístup k pojištění nese ovoce

Stanovení ceny povinného ručení nikoliv podle parametrů vozidla, ale podle parametrů jeho řidiče. Revoluční způsob vypočtu ceny, se kterým pojišťovna přišla na trh jako první v roce 2011, klienty oslovil a v těchto dnech ČSOB Pojišťovna prolomila hranici jedné miliardy korun v předepsaném pojistném z pojištění vozidel občanů v oblasti tzv. „povinného ručení“.