9 úžasných travel blogerů, kteří ve vás probudí vášeň k cestování

Jsou odvážní, lační po zážitcích a spojuje je láska k cestování. Na svých blozích vás inspirují, poradí a ukážou vám, že ten pravý požitek z cestování začíná za hranicemi naší komfortní zóny. Představujeme vám 9 travel blogerů, které se v roce 2021 rozhodně vyplatí sledovat.

Zdroj: Unsplash.com

Nezapomeňte si při svých cestách sjednat kvalitní cestovní pojištění. Pro jeho výpočet můžete využít naši kalkulačku cestovního pojištění.

 

1. Radynacestu.cz

Rádi poznáváte svět po svém a masová turistika vám nic neříká? Pak vás zcela jistě nadchne blog party nadšených cestovatelů a průvodců, kteří vás oblíbenými destinacemi provedou jako místní. Načerpáte z něj plno zajímavých tipů na netradiční místa, stavby i kulinářské zážitky. Jak ušetřit na jízdném v Madridu? Jak naplánovat dovolenou bez cestovky? To jsou rady na cestu, které ocení každý cestovatel.

Doporučujeme sledovat i jejich profil na Instagramu, ať vám nic důležitého neunikne.

 

 

2. Cestujzababku.cz

Dokážete si představit, že vyrazíte na cestu úplně bez mobilu? A ještě k tomu vlakem do města, kam si kupuje jízdenku člověk ve frontě před vámi? Jestliže vám to nepřipadá jako science fiction, ale naopak jako ten nejlepší nápad, seznamte se s Terezou Schindlerovou z blogu Cestuj za babku. Ta na svých stránkách sdílí zážitky ze spontánních výletů a ukáže vám, že se dá bez obav cestovat i s ročním dítětem.

 

 

3. Misketravels.wz.cz

Míša z blogu Miške Travels o svých dobrodružných cestách nejen poutavě píše, ale také přednáší. Její besedy o Madagaskaru či Islandu dokážou navnadit a dost možná i otevřít oči. Na svém blogu vám pak předá nespočet praktických rad a triků, které vám putování po světě nanejvýš zpříjemní.

 

 

4. Pasapusu.cz

Čím je cesta luxusnější a pohodlnější, tím menší dobrodružství přináší, tvrdí vášnivý cestovatel Petr z blogu Pas a pusu. Během svých cest se snaží co nejvíce sžít s místními obyvateli, jejich mentalitou i zvyky. A právě tímto nekomerčním způsobem cestování získává neskutečně zajímavé materiály a náměty pro své blogové reportáže, které osloví i jedince cestováním nepolíbené.

 

 

5. Akcnirodice.cz

O tom, že cestování s dětmi nemusí znamenat jen dovolenou v resortech s animačními programy, vás přesvědčí Martina se svým manželem z blogu Akční rodiče. Prozradí vám, kam se vydat s dětmi v době (po)covidové, které řeky se dají sjet i s nejmenšími, nebo doporučí pěkné cyklotrasy. Jestliže hledáte inspiraci na výlety s kočárkem, využijte unikátní databázi kočárkových tras pro rodiče, najdete ji i v mapách na Seznam.cz.

 

 

6. Povlastniose.eu

Jaké to je, procestovat Čínu vlakem, bydlet ve slumu nebo být svědkem kohoutích zápasů na Bali? To, a ještě mnohem více vám prostřednictvím poutavých článků vylíčí Tomáš, který si cestování po vlastní ose nesmírně užívá. Na stejnojmenném blogu najdete kromě příběhů z jeho cest také řadu užitečných tipů na výhodné letenky, ubytování nebo třeba pronájem auta.

 

 

7. Vsekolemcestovani.cz

Jestliže se chystáte autem do Chorvatska nebo na dovolenou do Řecka, blog Vše kolem cestování vám poskytne dostatečnou průpravu týkající se dopravy, počasí nebo třeba vyžadovaného očkování. Za zmínku stojí také rozhovory se zajímavými lidmi, třeba s Čechem, který rozjel podnikání v Thajsku, nebo s Pavlem Klegou alias profesionálním bezdomovcem.

 

 

8. Spolucestou.cz

Informace o dopravě, cenách či ubytování v zahraničí byste na blogu Katky ze Spolu cestou hledali marně. Ty totiž podle ní v době, kdy do země vycestujete, už vůbec nemusejí být aktuální. Míša do slov mnohem raději přetavuje své vlastní zážitky, emoce nebo příběhy lidí, které na svých cestách potká. Letos v únoru jí dokonce vyšla cestopisná knížka Čínou nahoru i dolů, která je protkaná dobrodružstvím, napětím i humorem.

 


9. Zcesty.net

Anča s Petrem z blogu Z cesty mají na svém cestovatelském kontě hojný počet navštívených zemí a zážitků, o které by byla škoda se nepodělit. V publikovaných cestopisech se dočtete mimo jiné o Filipínách, Anglii nebo Singapuru. Mezi jejich srdcovky však patří Pobaltí. Před cestou vám přijde vhod zejména rubrika Zcestář, která je nabitá praktickými i kulinářskými tipy.

 

Cestujete-li přes rok často, vyplatí se vám sjednání roční cestovní karty. S výpočtem vám pomůže kalkulačka celoročního cestovního pojištění.