5 inspirativních blogů o bydlení, které stojí za to sledovat

Podzim je ideální čas pro zvelebování domova - dlouhé večery ke změně interiéru přímo vybízí. Jenže co když se chcete doma cítit lépe, ale chybí vám inspirace? Pak si uvařte kávu nebo čaj, pohodlně se usaďte a objevte s námi 5 blogů o bydlení, které vám ji dodají.

(zdroj: Unsplash) 

1. Bevedo.cz – praktické tipy pro příjemnější bydlení

 

Pokud sázíte spíše na praktičnost než nejnovější trendy v bydlení, zavítejte na magazín Bevedo.cz. Čeká tam na vás spousta konkrétních tipů, které oceníte třeba při výběru kuchyně či pohovky, ale dozvíte se také, jak zvládnout předvánoční úklid bez stresu nebo jak zvýšit svou produktivitu při práci z domova. Magazín je součástí vyhledávače nábytku, takže jakmile načerpáte dostatek inspirace, můžete své nápady okamžitě začít realizovat a vybrat si nové kousky do svého domova.

 

2. Mand.cz – průvodce výběrem podlah i dveří

 

Rekonstrukce bydlení může být radostí, ale také starostí. Obzvláště ve chvíli, kdy si vše zastřešujete sami a zjišťujete, že vybrat správné dveře či dekor podlahy může být poměrně frustrující. Tolik možností a variant a vy se musíte rozhodnout jen pro jednu, která se vám ideálně bude líbit i za další řádku let. A právě v této chvíli vstupuje na scénu blog Mand.cz, který vás provede výběrem podlahy a dveří od A do Z.  Mnozí z vás jistě ocení i praktické návody, jak podlahu při pokládce vyrovnat nebo jak o ni pečovat.

 

3. Möbelix.cz – inspirace pro stylový interiér

 

Rádi byste si zkrášlili svůj byt či dům, avšak schopnostmi designéra či interiérového stylisty zrovna neoplýváte? Nahlédněte na blog Möbelix – nábytek do domácnosti a ponořte se do světa dokonalých interiérů, které se snadno stanou inspirací i pro vaše bydlení. Líbivé vizuály vám napoví, jak kombinovat barvy, nábytek či textilie, aby vše působilo sladěně a příjemně. Na své si přijdou minimalisté i milovníci boho či venkovského stylu.

 

4. ERAnábytek.cz – svezte se na barevné vlně

 

Na úžasně barevné interiéry je většinou radost pohledět. Když však přijde na zařizování vlastního bydlení, málokdo má odvahu pro divoké experimenty a raději vsadí na neutrální barevnou paletu v čele s bílou, šedou či béžovou. Výsledkem pak bývá interiér, který neurazí, ale ani nenadchne. Chcete to změnit, ale bojíte se, že vaše bydlení bude připomínat spíše cirkus? Předsudků a pochybností vás zbaví blog ERAnábytek, který vám poradí, jak s barvami v interiéru důmyslně pracovat. Trendy obsah je však protkaný i dalšími zajímavými tipy – zjistíte například, jak vykouzlit nádhernou vánoční tabuli, jak si zařídit startovací malometrážní byt nebo jak se popasovat s úklidem jako Marie Kondo.

 

5. Čistédřevo.cz – DIY návody nejen pro kreativní duše

 

Zbožňujete vůni dřeva, práci s ním nebo se jen řadíte mezi kreativní duše a baví vás DIY? Ať už tak či onak, přinášíme vám múzu v podobě blogu z dílny Čistédřevo.cz, která z vašeho bydlení udělá opravdový domov. Blog je plný skvělých návodů i lifestylových článků, které potěší snad každého kutila i hospodyňku. Co byste řekli receptu na božsky voňavé podzimní sušenky nebo jednoduchý návod na výrobu ptačího krmítka? Na e-shopu plného dřevěných radostí pořídíte i nábytek, kuchyňské potřeby nebo třeba svatební dekorace.

 

Inspirujte se na blozích o bydlení a domácnost s novým vybavením si pojistěte. Cenu pojištění konkrétně pro vás zjistíte pomocí kalkulačky pojištění domácnosti.