Dálniční známka

Dálniční známka

Přečtěte si články na blogu, kde píšeme o dálničních známkách.

Dálniční známka pro Rakousko

Pokud máte platné povinné ručení a nic vám nebrání podniknout služební cestu nebo výlet do zahraničí, tak vám určitě pomohou základní informace o dálniční síti u našich nejbližších sousedů. Chystáte se do Rakouska nebo přes něj pojedete cestou k moři? Pak budete potřebovat rakouskou dálniční známku. Kromě toho pravděpodobně zaplatíte za průjezd některými vybranými tunely.

Pokračovat ve čtení

Dálniční známka pro Slovensko

Pokud máte platné povinné ručení tak vám nic nebrání v cestě na dovolenou nebo služební cestu. Před každou cestou je dobré si zjistit základní informace o dálniční síti u našich nejbližších sousedů. Chystáte se na Slovensko? Pokud pojedete vlastním autem, s největší pravděpodobností se nevyhnete zpoplatněným dálnicím a rychlostním silnicím. Slovensko jich sice nemá mnoho, přesto vaši cestu do obvyklých destinací značně zrychlí.

Pokračovat ve čtení

Dálniční známka pro Českou republiku

Pokud máte platné povinné ručení, tak vám nic nebrání vyrazit na výlet po naši republice. Ačkoliv jsme malá země tak se v Česku těžko vyhnete zpoplatněným dálnicím. Poplatek zaplatíte zakoupením dálniční známky v podobě nalepovacího kupónu, který nalepíte zevnitř vozu do pravé dolní části předního skla. Známka se skládá ze dvou dílů a na oba je třeba vepsat propiskou do příslušných kolonek SPZ vozidla. Jinak není dálniční známka platná. 

Pokračovat ve čtení