11 českých cestovatelských webů, kde najdete užitečné travel hacky i inspiraci

Chystáte se na dovolenou, ale nemůžete se rozhodnout kam? Z každé strany slyšíte doporučení na tu nejlepší destinaci, ale potřebujete si udělat vlastní průzkum, načerpat inspiraci a dozvědět se praktické informace přímo od zdroje, tedy od cestovatelů? Nebo se jen chcete od počítače kochat krásami planety a číst si zajímavé příhody z cest? Koukněte na 11 českých cestovatelských blogů, které informacemi a fotkami praskají ve švech a poskytují užitečné travel hacky, které z vaší další dovolené udělají neopakovatelný zážitek.

 

Zdroj: Unsplash.com

 

Nezapomeňte si na cesty sjednat cestovní pojištění, které bude odpovídat dynamice vaší dovolené. Použijte naši jednoduchou kalkulačku cestovního pojištění.

 

1. Chcidoameriky.cz

 

Toužíte vycestovat za velkou louži do USA a přesvědčit se na vlastní kůži, jak je to vlastně s tím americkým snem? Cestovatelský web Chcidoameriky.cz pro vás shromažďuje nejaktuálnější informace z jednotlivých států, ale také průvodce po USA, praktické tipy a barvité zkušenosti z cest po Americe. Kromě plánování samotné cesty a zastávek ve Státech je před odletem nutné si zařídit víza pro vstup do USA, cestovní pojištění a v případě půjčení auta také mezinárodní řidičák.

 

Zdroj: Chcidoameriky.cz

2. Lowkostak.cz

 

Komu jinému důvěřovat ohledně low-cost cestování než muži, který má za sebou roční cestu kolem světa pouze se 40litrovým batohem? Na cestovatelském blogu Lowcostak.cz najdete tipy na levné cestování přímo od zakladatele Honzy. Čerpat můžete z volně přístupných článků nebo si zaplaťte tip na trip na míru a nechte si naplánovat dovolenou podle svých představ. Sledujte Lowkosťáka také na TikToku a Instagramu, kde najdete krátká videa s tipy a odpovědi na nejčastější dotazy.

Zdroj: Lowkostak.cz

3. Objev-svet.cz

 

Buďte součástí cestovatelské komunity Objev-svet.cz, kde si výletníci navzájem radí, kam vyrazit, jak si správně zabalit a jak na cestách ušetřit. Pokud už máte nějakou tu cestu za sebou a jste stále plni dojmů, můžete se stát součástí týmu a publikovat na blogu Objev Svět své vlastní články. Anebo jen načerpejte informace z průvodců a vydejte se vstříc vlastním dobrodružstvím.

Zdroj: Objev-svet.cz

4. Nomadic.cz

 

Honza je dobrodruh, který objíždí zajímavá a nevšední místa, o kterých pak píše na svém blogu Nomadic.cz. Nečekejte ale žádné suché popisky míst a ohraných atrakcí, Honza o svých zážitcích píše s kapkou černého humoru a naprosto autenticky. Kromě článků publikuje také videa a krátké filmy, které vás v mžiku teleportují přímo na místo dění.

Zdroj: Nomadic.cz

5. Sheephappens.cz

 

Občas se stane něco špatného, občas se stane prostě ovce. To si řekl Michal, když v roce 2010 stříhal ovce na jedné novozélandské farmě. Dnes je z Michala vášnivý cestovatel, který si založil značku Sheephappens a prodává hřejivé oblečení z merinové vlny a funkční kousky z hedvábného polyesteru. Vedle toho stále cestuje, sepisuje své zážitky a publikuje je na čtivém travel blogu.

Zdroj: Nomadic.cz

6. Kulturio.cz

 

Potřebujete mít na konci své cesty kulturní zážitek a hledáte tipy na zajímavé akce? Magazín Kulturio je studnicí doporučení a zajímavostí ze světa cestování a kultury. Dočtete se o zajímavých osobnostech, najdete recenze a fotoreporty z akcí i plno cestovatelských tipů z České republiky i ze zahraničí.

Zdroj: Kulturio.cz

7. Hitchdiary.cz

 

Stopařský deník si Markéta založila při svých dobrodružných cestách stopem po Evropě. Nejen že stopováním ušetřila plno peněz, ale také sbírala zážitky a potkávala tolik zajímavých lidí, až si uvědomila, že cesta je cíl. Nechala práce ajťačky a vrhla se do cestování po hlavě. Na svém cestovatelském blogu radí, jak a kam cestovat, jak se učit cizí jazyky, ale také jak skloubit cestování s prací v online světě.

Zdroj: Hitchdiary.cz

8. Traveldigest.cz

 

Pololetní magazín Luxury Travel Digest je doslova pastvou pro oči. Listujte fotkami z těch nejkrásnějších míst planety, přečtěte si autentické reportáže, rozhovory s cestovateli, recenze na nejprestižnější restaurace a další poutavé články. Na webu najdete také tipy na akce i zajímavé destinace, které byste si neměli nechat ujít.

Zdroj: Traveldigest.cz

9. Megaubytko.cz

 

Plánujete vyrazit s rodinou nebo kamarády na výlet po Česku nebo Slovensku a sháníte ubytování? Zkuste Megaubytko.cz, kde najdete penziony, chalupy, apartmány i ubytování v soukromí. Hledání vám usnadní jednoduché filtrování a také recenze přímo od návštěvníků. 

Zdroj: Megaubytko.cz

10. Cestomilove.cz

 

Poznejte svět s cestovní kanceláří CestoMilové. Nejde o běžnou cestovku, ale o unikátní projekt, který sdružuje milovníky cestování. Každý Cestomil se specializuje na určitou destinaci, do které vám naplánuje nezapomenutelnou dovolenou na míru, případně doporučí poznávací zájezdy. Skrze Cestomilský magazín můžete nahlédnout do různých koutů světa a načerpat inspiraci pro svou další dovolenou.

Zdroj: Cestomilove.cz

11. Zajimavaevropa.cz

 

Prahnete po zajímavostech z Evropy i ze světa, chcete se dočíst o záhadných jevech, které jsou proti zákonům přírody, nebo hledáte tipy na svou další dovolenou? Web Zajimavaevropa.cz vás virtuálně přenese kamkoliv, aniž byste museli opustit komfort domova.

Zdroj: Zajimavaevropa.cz