Užijte si poslední zimní lyžovačku sladěnou do nejmenšího detailu. Víme, jak na to.

Nebe ovládla dokonale azurová modř, sluneční paprsky se zrcadlí v upraveném manšestru na sjezdovce a teploty lehce pod nulou umožňují vytvořit si ještě ty nejlepší sportovní zážitky. Tak vzhůru do lyžáků a využijte poslední sníh na maximum. Pokud tápete, na kterou sjezdovku se vydat nebo kde po lyžování složit hlavu, budou se vám hodit tipy, které vás zaručeně inspirují.

 

Zdroj: Freepik.com

 

Nejezděte nablind, prozkoumejte místo online


Možná jste se narodili s lyžemi na nohou a každou zimní sezónu trávíte na sjezdovce. Odpověď na otázku „kam vyrazit?“ je pro vás záležitostí setiny vteřiny. A možná to tak nemáte. Tuzemsko nabízí nesčetné příležitosti pro zimní sporty a vy váháte, zda se vydat do Beskyd, Jeseníků, anebo to vzít přímo do Krkonoš.

Když víte, kde hledat ty nejčerstvější informace ze zasněžených hor, nepřekvapí vás místo dokonale upravené sjezdovky vydřená louka. Nejezděte nablind, ale do prověřených lyžařských středisek s vysokou úrovní služeb. Získejte inspiraci pro svou příští lyžařskou dovolenou. Sestavili jsme pro vás seznam několika užitečných webů, které vám pomohou rozlousknout volbu, kam se vydat, kde se ubytovat i co si vzít na sebe.

 

Nechte si poradit od expertů


Odkrývejte sobě neznámé zasněžené vrcholky se SNOW.cz, webem pro všechny lyžařské nadšence. Jejich experti si berou pod drobnohled ty nejlepší lyžařské areály, a to nejen v Česku. Omrkněte nejnovější reporty ze svahů Rakouska, Itálie, Polska, ale i Slovinska, Švýcarska a mnoha dalších zemí. Dozvíte se novinky z lyžařských středisek, které zároveň můžete obhlédnout skrze webkamery. Přesně uvidíte, jaké svahy vás čekají, a dopředu si můžete naplánovat, ve kterém bistru si dáte bombardino. Informacemi nabitý je i youtubový kanál SNOWtelevision s reportážemi přímo ze sjezdovek. Získejte ucelené informace i možnost porovnat jednotlivá lyžařská střediska. Než se vydáte na hory, inspirujte se také recenzemi lyžařského vybavení a testy lyží.

 

Zapíchněte prst do mapy


Užitečnou studnicí informací je pro plánování cesty za zimními radovánkami web ceske-sjezdovky.cz. Inspirujte se tipy na lyžařská střediska napříč Českem. Třeba objevíte areál, který vám zůstával skryt, i když si myslíte, že máte všechny tuzemské sjezdovky v malíku. Na těchto stránkách najdete vše nezbytné: stav sněhové pokrývky, provoz jednotlivých vleků, webkamery i aktuality ze středisek. Na interaktivní mapě ihned vidíte, které lyžařské areály jsou v provozu. Neztrácejte čas hodinami googlení informací o sněhových podmínkách v jednotlivých střediscích. S tímto přehledem zjistíte vše vcukuletu.

 

Na hory? Jedině do chalupy!


Velmi příjemnou záležitostí je po celém dni lyžování vejít do útrob krásně vyhřáté chalupy a u praskajícího krbu si dát horký čaj (nebo něco ostřejšího). Chaty a chalupy na horách mají právě v zimě o chlup větší kouzlo, s mrazivými kresbami na oknech, rampouchy visícími ze střechy a třpytivým křupavým sněhem pod nohama. Zavřete oči a jen si to představte. A hned je zase otevřete a navštivte regiontourist.cz se širokou nabídkou pronájmů rekreačních chat v tuzemských horách (i dolinách) a rezervujte si ubytování na svou zimní dovolenou.

 

Ubytujte se v srdci lyžařského ráje


Nudí-li vás české sjezdovky, vyrazte za sněhovými zážitky do rakouských Alp. Naším tipem je malebné městečko Altenmarkt im Pongau, které je zároveň rodištěm slavných lyží Atomic. V něm se ubytujte v českých apartmánech přímo v centru všeho lyžařského dění ve Ski amadé. Budete se cítit jako doma a přitom obklopeni 760 kilometry dokonale upravených sjezdovek. Jeden skipas vám otevře hned několik lyžařských příležitostí, a pokud byste cítili potřebu je vyzkoušet všechny, ani si nemusíte sundávat lyže z nohou. Jednotlivé areály se sjezdovkami totiž propojují lanovky.

Znaveni lyžováním se ponořte do termálních lázní Erlebnis-Therme Amadé, které máte od ubytování doslova nadosah. Relaxujte v šesti různých bazénech nebo si s dětmi užijte zábavu na tobogánech, divoké vodě a dalších vodních prvcích. Nalákali jsme vás, že? Pro více informací navštivte ceskypenzionvalpach.cz.

 

Nechybí vám něco?


Už víte, kam pojedete za sněhem i kde se ubytujete. A co vybavení, máte? Ať už je vaším revírem dokonale vroubkovaný manšestr a vaše tempo jízdy zběsilé, nebo vás čekají první nesmělé obloučky na cvičné sjezdovce, vyberte si to správné vybavení. Třeba na snowboardel.cz. Přečtěte si rady od odborníků, jak vybrat první snowboard a co vám na svahu rozhodně nesmí, samozřejmě kromě odvahy, chybět. Ostřílené borce určitě zaujmou tipy na zvýšení adrenalinu, třeba jízdou prašanem na snowkitu. Nasajte inspiraci, jak svůj pobyt na horách ještě okořenit.