Zelená karta

Zelená karta

Zelená karta je mezinárodní osvědčení o platném pojištění odpovědnosti z provozu vozidla neboli povinném ručení. Přečtěte si články na našem blogu.

Jak na STK? Vše, co potřebujete vědět

STK je zkratka pro stanici technické kontroly. Tento pojem znají téměř všichni majitelé vozidel, ať už vlastní auto, nebo motorku. Stanice se zaměřují na technické kontroly motorových vozidel, dle zákona totiž musí mít každé vozidlo platné osvědčení o technické způsobilosti. Pracovníci stanice technické kontroly provádějí nejčastěji technické prohlídky silničních vozidel, ale také další kontroly, jako například měření emisí či ověřování tachografů.

Pokračovat ve čtení

Registrace vozidla 2024: Jak na přihlášení auta?

Pokud jste koupili nové auto, jakožto jeho novému majiteli vám vzniká povinnost ho přihlásit do registru vozidel. Přihlášení vozidla může proběhnout na kterémkoliv odboru dopravy obecního úřadu obce s rozšířenou působností. Co všechno k tomu budete potřebovat a kolik vás bude registrace vozidla stát?

Pokračovat ve čtení

Koupili jste si auto. A co dál?

V tuzemských podmínkách je koupě auta stále velkou událostí. V rodině bývá obvykle jedno, dvě, nanejvýš tři auta a než dojde k jejich výměně, využijí se na maximum. Při koupi nového nebo ojetého vozu je však důležité nezapomenout v návalu radosti na některé administrativní náležitosti, bez kterých by vás jízda na novém vozidle mohla přijít zbytečně draho. Pojďme se podívat na to, co všechno je třeba vyřídit.

Pokračovat ve čtení